Blogy

Jak se učíme být nejlepší verzí nás samých

Většina z nás má nějakou vizi o tom, kým chce být. Jednou z nejčastějších ambicí pak je snaha něčeho dosáhnout – být úspěšným, ať už to pro každého znamená cokoliv. Mám rád ambiciózní lidi, protože jsou to obvykle ti, kteří mají vytyčený konkrétní sen, za kterým se pokoušejí cílevědomě vyšplhat z místa, na kterém se právě nacházejí. Jako když šplhají na vysokou horu z hluboké rokle. Tady je ovšem podle mě největší kámen úrazu: snažíme se být tím, kým být chceme, ale zároveň nechceme být tím, kým jsme.

Continue Reading

Blogy

Přílišné přemýšlení: Když vás myšlení unavuje a jak s tím zatočit

Patřím do skupiny lidí, kteří neustále přemýšlejí. Tím se nechci nijak vytahovat, jako že já neustále přemýšlím, zatímco ostatní ne. V angličtině se tomu říká „overthinking“, a znamená to, že přemýšlíte o některých věcech tak moc, až vás to může učinit nešťastnými. Že někdo přemýšlí, totiž neznamená, že přemýšlí vždy chytře. Dost často je to přesně naopak – podkopává sám sebe a je plný pochybností, protože některé věci zkrátka příliš analyzuje.

Continue Reading

Blogy

Bariéra aneb kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem

České přísloví „Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem“ má vlastně docela hluboký význam. Za cizí jazyk se můžete v určitém ohledu schovat. Jako byste se stávali někým jiným. Někdy to může být proto, že vaše slovní zásoba je prostě trochu chabá a tak se na žádné filosofické úvahy nezmůžete, ani kdybyste chtěli (v případě mé francouzštiny). Jindy prostě proto, že některé věci se říkají snadněji, když je nemusíte vyslovit ve svém vlastním rodném jazyce …

(+ tipy na učení jazyků & kde získat motivaci)

Continue Reading

Blogy

O vzniku vesmíru a mantře ÓM

Po tisíce let je mantra OM považována za jeden z nejposvátnější zvuků. Podle východních filosofií je zvuk óm původcem všeho ve vesmíru – před ním byla jednota, nekonečná energie, všemohoucí čisté „vědomí. A toto vědomí se zhmotnilo do vibrace óm (jinak psané také AUM), která rozpohybovala vše ve vesmíru a stvořila tak i svět, ve kterém dnes žijeme.

Continue Reading

Blogy

Fitness třešňová bublanina

Kefírová bublanina ve fitness verzi je úžasně vláčný osvěžující moučník velice rychlý na přípravu. Ideální řešení, když se chcete rychle zbavit bobulovitého ovoce jako jsou třešně, višně, rybíz, borůvky nebo i jahody. Kefír je nízkotučný, lehce stravitelný a obsahuje řadu probiotik, vitamínů a minerálů. Budete mít co dělat, abyste ji nesnědli na posezení, což se mně stává často. 🙂

Continue Reading